הסכמים

על הסכם שלום בית להכיל בתוכו את המחלוקות והפתרונות בין בני הזוג כדוגמת מטלות הבית, פתרון סוגיות חינוך הילדים, הסדרת זמני איכות בין בני הזוג, קביעת שעות ביקור של משפחות בני הזוג או חברים וכדומה. מטרתו העיקרית של הסכם שלום בית הינה לבטל את מרוץ הסמכויות של בני הזוג, כלומר ביטול האינטרס של אחד מהצדדים להתחיל בהליך הגירושין ראשון על מנת לקבל יתרון בבחירת מקום הגשת הבקשה לגירושין (בדרך כלל בית המשפט לענייני משפחה פוסק דמי מזונות גבוהים יותר מאשר בית הדין הרבני) וכך ניתן להשקיע בהליך הפיוס בין בני הזוג.
ניתן להסדיר בתוך הסכם שלום בית גם תנאים לפירוד במקרה ושלום הבית לא יצליח, הסכם זה נקרא הסכם שלום בית ולחילופין הסכם גירושין. הכנת הסכם זה מבעוד מועד תאפשר לבני הזוג הזדמנות לשקם את יחסיהם ובד בבד להחליט החלטות מכוננות לגבי היבטים בחייהם ולהסכים על מכלול העניינים הרלוונטיים הקושרים את חייהם יחדיו כדוגמת ילדים, רכוש וכדומה וזאת במקרה ולא יהיה פיוס ובני הזוג יחליטו לבסוף להתגרש.
ניהול משא ומתן ועריכת הסכמים טומנים בחובם פן משפטי נרחב. על כן, על מנת להגן על זכויותיכם חשוב להיוועץ בעורך דין מומחה בתחום, משרדנו מטפל בכל סוגי ההסכמים ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת.
להלן נסביר בקצרה אודות הסכם ממון, הסכם חיים משותפים, הסכם גירושין והסכם שלום בית.
הסכם ממון
הסכם הממון אשר נחתם לפני הנישואין או במהלכם נועד לשם הסדרת חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה וייפרדו ההסכם מונע מחלוקות אשר מתגלעות בעת פירוד ואף מונע מצבים של סרבנות גט בשל מחלוקת כלכלית או מקרים של גט מעושה (גט שאינו ניתן בהסכמה על פי ההלכה היהודית). הסכם זה מעגן בתוכו בצורה מסודרת את אופן החלוקה של כלל הרכוש אשר שייך לבני הזוג בשלב הטרום נישואין ואף רווחים עתידיים של בני הזוג הכוללים ירושות, מתנות וכדומה.
הסכם ממון יש לערוך בכתב, בהסכמת שני הצדדים, תוך הבנתם את משמעות ההסכם, סעיפיו ותוצאותיו. כמו כן, אם בני הזוג טרם נישאו יש לאמת את ההסכם על ידי נוטריון או רשם נישואין, ואם כבר נישאו, יש צורך באישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. כל שינוי בהסכם זה לאחר שנחתם על ידי שני הצדדים טעון אישור מחדש של כל השלבים המצוינים לעיל.
הסכם חיים משותפים
הסכם חיים משותפים המוכר גם כהסכם חיי משפחה או הסכם זוגיות, מיועד להסדרת החובות והזכויות בין בני זוג אשר אינם מעוניינים או יכולים להינשא כדת משה וישראל . בניגוד להסכם ממון אשר מיועד להסדיר את מערכת היחסים הממונית, הסכם חיים משותפים נועד על מנת לעגן את מערכת היחסים הזוגית על כל פניה, החל מאורח החיים, דרך ניהול משק הבית וצורת גידול הילדים, מתן סמכויות לבני הזוג במקרים של אובדן כושר השיפוט של אחד מבני הזוג כגון בשעת מחלה וכדומה וכלה בהסדרי ממון במהלך סיום היחסים במקרה ונפרדים או אחד מבני הזוג נפטר.
הסכם גירושין
הסכם גירושין הוא הסכם שבמסגרתו בני הזוג מסדירים ביניהם את פירוק התא המשפחתי במספר תחומים הכוללים בתוכם משמורת ילדים, הסדרי ראייה, דמי מזונות, חלוקת רכוש וכדומה. הסכם זה אשר נעשה בדרך כלל מתוך הסכמה הדדית של בני הזוג, מקצר תהליכים בדרך לגט המיוחל ואף חוסך כסף רב וכאב לב מיותר הן של בני הזוג והן של ילדיהם.
בהסכם הגירושין, מסכמים ביניהם ההורים את הסדרי המזונות לילדיהם. גם אם בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה חתם על ההסכם אין מניעה מהילדים לתבוע דמי מזונות בצורה עצמאית, על אף האמור בהסכם הגירושין.
הסכם גירושין מחייב חתימת שני בני הזוג תוך הסכמה חופשית והבנתם של שני הצדדים את האמור בהסכם על כל סעיפיו וחתימת בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני על מנת לתת להסכם תוקף משפטי.
הסכם שלום בית
הסכם שלום בית הינו הסכם בין בני זוג שמתגלעות ביניהם מחלוקות אשר עלולות להביא לגט אך בני הזוג רוצים לפתור את המחלוקות על מנת לשמור על מערכת היחסים שלהם ולעשות שלום בית.